5-минутни истории за лека нощ от дивата природа

5-минутни истории за лека нощ от дивата природа

36.00 лв. Без данък: 36.00 лв.

Възраст: 3+/5+Автор: КолективОписание“Прочети ми приказка!” Всички помним този магичен момент вечер – притихнали под завивката, слушаме вълшебния глас на мама, татко, баба или дядо. Разказвани или четени, приказките не остаряват и не спират да вълнуват поколения наред.Нашият принос към съкровищницата на приказките е “5-минутни истории за лека нощ от дивата природа” – колекция от цял свят, която събира мъдростта на времето. Остроумни и динамични, приказките се вместват добре както в забързания делник, така и в уютния празник.СъдържаниеВъведение 6Договорът между котките и мишките 8Ситият вълк 10Лисицата и леопардът 12Умната костенурка 14Сватбата на малката мишчица 16Маша и мечокът 18Лисицата с пълен търбух 20Големият слон 22Вълкът и лисицата 24Как птиците се сдобили с цветовете си 26Слонът и мравката 28Мъдрата маймуна съдия 32Теглене на въже 34Конят и лисицата 38Верните животни 42Трите малки прасенца 46Маймуната и камилата 50Ягуарът, огънят и дъждът 52Петелът и скъпоценната монета 56Заек..

А като Антарктида Поглед от другата страна А като Антарктида Поглед от другата страна

А като Антарктида Поглед от другата страна

36.00 лв. Без данък: 36.00 лв.

Най-малко познатият континент, който е открит от хората последен. Празен континент, който принадлежи на всички и където можем да живеем с по-малко неща, отколкото имаме у дома. Сцена на различни истории, утвърждаващи вечното човешко желание да опознаваме и преодоляваме собствените си възможности. Днес Антарктида повдига тревожни въпроси за това дали светът около нас се променя или нашето виждане за него се променя. Уникално илюстрираната книга за малки и големи читатели показва какво се случва, когато погледнем на всичко от друг ъгъл. Няма много места по света, където човек да не е бил преди. Сякаш вече няма какво да се открива. И това е най-голямото предизвикателство – да открием света отново и то по начин, по който не сме го виждали досега. Да се научим да се наслаждаваме на неговото богатство и разнообразие, за да не оставим след себе си екологична катастрофа, да остане очарователно място и след хиляда години и да прехранва тези, които ще бъдат тук и след нас.Давид Бьом е и съавтор ..

Амелия Еърхарт

Амелия Еърхарт

15.00 лв. Без данък: 15.00 лв.

Амелия Ерхарт е първата жена, която прелита сама над Атлантическия океан. Тя е супер звезда в авиацията през 20-те и 30-те години на миналия век и пионер в защитата на правата на жените. Нейното изчезване през 1937 г., докато се опитва да направи околосветско пътешествие по въздух, остава неразкрита мистерия.Художници, авиатори, учени и революционери  –  „Кратки пътеводители в биографии забележителни“ е съвсем нова поредица от биографични книги в малък формат, които представят на децата вдъхновяващи фигури от историята по забавен и достъпен начин.Първите заглавия на български език са посветени на Амелия Еърхарт, Леонардо да Винчи, Чарлз Дарвин, Фрида Кало и Мари Кюри.„Кратки пътеводители в биографии забележителни“ разказват историите на личности от цял свят, оставили свой отпечатък в историята. През цветните илюстрации и свежия дизайн на серията техните съдби оживяват по неповторим начин.Възраст: 8+Автор: Изабел ТомасИлюстратор: Далия АдилонТвърди корициФормат: 190х150мм64 ст..

Градината на Здравко Как растат дърветата? Градината на Здравко Как растат дърветата?

Градината на Здравко Как растат дърветата?

18.00 лв. Без данък: 18.00 лв.

В тази очарователна поредица малките читатели се докосват до тайните на природата в една градина. Малкият Здравко се запознава с невидимия живот на растенията, уютно описан от баба Невена. В първата книжка от поредицата любопитният малчуган ще узнае как растат дърветата и защо имат странни „навици“.В края на всяка от книгите са поместени допълнителни кратки научни обяснения.Възраст: 4+Автор: Себастен ПерезИлюстратор: Анелор ПароПревод: Валентина БояджиеваРедактор: Янка БояноваТвърда корицаФормат: 170х210 мм32 странициЦветно изданиеГодина на издаване: 2023..

Градината на Здравко Как се раждат бебетата растения Градината на Здравко Как се раждат бебетата растения

Градината на Здравко Как се раждат бебетата растения

18.00 лв. Без данък: 18.00 лв.

В тази очарователна поредица малките читатели се докосват до тайните на природата в една градина. Малкият Здравко се запознава с невидимия живот на растенията, уютно описан от баба Невена. В четвъртата книжка от поредицата любопитният малчуган ще узнае как се размножават растенията и ще посади семенца.В края на всяка от книгите са поместени допълнителни кратки научни обяснения.Възраст: 4+Автор: Себастен ПерезИлюстратор: Анелор ПароПревод: Валентина БояджиеваРедактор: Янка БояноваТвърда корицаФормат: 170х210 мм32 странициГодина на издаване: 2024..

Градината на Здравко Плевели не съществуват Градината на Здравко Плевели не съществуват

Градината на Здравко Плевели не съществуват

18.00 лв. Без данък: 18.00 лв.

В тази очарователна поредица малките читатели се докосват до тайните на природата в една градина. Малкият Здравко се запознава с невидимия живот на растенията, уютно описан от баба Невена. В третата книжка от поредицата любопитният малчуган ще узнае, че няма лоши и излишни растения, а просто такива, които поникват сами.В края на всяка от книгите са поместени допълнителни кратки научни обясненияВъзраст: 4+Автор: Себастен ПерезИлюстратор: Анелор ПароПревод: Валентина БояджиеваРедактор: Янка БояноваТвърда корицаФормат: 170х210 мм32 странициЦветно изданиеГодина на издаване: 2023..

Градината на Здравко Цветята влюбват ли се? Градината на Здравко Цветята влюбват ли се?

Градината на Здравко Цветята влюбват ли се?

18.00 лв. Без данък: 18.00 лв.

В тази очарователна поредица малките читатели се докосват до тайните на природата в една градина. Малкият Здравко се запознава с невидимия живот на растенията, уютно описан от баба Невена. Във втората книжка от поредицата любопитният малчуган ще узнае как цветята образуват семенца и какво е „прашец на любовта“.В края на всяка от книгите са поместени допълнителни кратки научни обясненияВъзраст: 4+Автор: Себастен ПерезИлюстратор: Анелор ПароПревод: Валентина БояджиеваРедактор: Янка БояноваТвърда корицаФормат: 170х210 мм32 странициЦветно изданиеГодина на издаване: 2023..

Грозното патенце Грозното патенце

Грозното патенце

16.00 лв. Без данък: 16.00 лв.

Умеем ли да се свързваме с различния без страх и осъждане, с разбиране? В „Грозното патенце“ отправяме тези и други въпроси за разговор с децата, важни за тяхното израстване като емоционално интелигентни хора.След „Новите дрехи на царя“ е време за две нови заглавия от поредицата ни с приказни пана за работа с деца в група – „Грозното патенце“ и „Славеят“ подкрепени с книжки с твърди корици. Нашата адаптация на класически приказки е част от образователните материали на „Таймлайнс“, които вдъхновяват и провокират към нестандартни решения, свързани с четенето.Изразителният почерк на илюстратора на „Грозното патенце“ Елена Жаблянова не остана незабелязан на един от най-големите европейски форуми за детска книга – Международният панаир на детската книга в Болоня нареди Елена сред финалистите в престижната си селекция за най-добри илюстратори. Тя е отличена сред повече от 3500 талантливи илюстратори от цял свят за визуалния ѝ изказ в адаптацията на „Грозното патенце“.Ще се убедите колко силе..

Дневникът на един мопс Готови за излитане

Дневникът на един мопс Готови за излитане

12.00 лв. Без данък: 12.00 лв.

Книгите от поредицата „Мога да чета“ успешно насърчават четенето  – самостоятелно или с помощта на възрастен, у дома или в училище, в извънкласни дейности или в библиотеката. С тези кратки, забавни истории с весели цветни илюстрации четенето е истинско удоволствие.Поредицата се отличава с достъпен и богат език и е оформена с едър шрифт.За книгатаЗапознайте се с най-сладкия мопс на планетата!ИМЕ: Барон фон БалонПРЯКОР: БубуХАРЕСВАМ: мода, фъстъчено масло, и моя човек – БелаНЕ ХАРЕСВАМ: катерицата Жълуд, къпане и дъжд.Бела участва в предизвикателство за изобретатели в училище. Бубу иска да ѝ помогне да направи възможно най-добрия проект, но без да иска го проваля. О, не!Ще може ли някога да ѝ се реваншира?Възраст: 5+Автор: Кайла МейИлюстратор: Кайла МейПревод: Ненко ГеновРедактор: Янка БояноваМека корицаФормат: 133х194 мм80 странициЦветно издание..

Дневникът на един мопс Кучешки студ Дневникът на един мопс Кучешки студ

Дневникът на един мопс Кучешки студ

12.00 лв. Без данък: 12.00 лв.

За поредицатаКнигите от поредицата „Мога да чета“ успешно насърчават четенето  – самостоятелно или с помощта на възрастен, у дома или в училище, в извънкласни дейности или в библиотеката. С тези кратки, забавни истории с весели цветни илюстрации четенето е истинско удоволствие.Поредицата се отличава с достъпен и богат език и е оформена с едър шрифт.За книгатаЗапознайте се с най-сладкия мопс на планетата!ИМЕ: Барон фон БалонПРЯКОР: БубуХАРЕСВАМ: мода, фъстъчено масло, и моя човек – БелаНЕ ХАРЕСВАМ: котката Дукеса, студ и сняг.Снежен ден е и Бела е развълнувана. Но не и Бубу — той смята, че снегът е хлъзгав, студен и мокър! Освен това, новото съседче има страховит ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ С РАЗМЕРА НА ЧУДОВИЩЕ.Може ли Бубу да се научи да харесва снега и да намери нов приятел?Възраст: 5+Автор: Кайла МейИлюстратор: Кайла МейПревод: Ненко ГеновРедактор: Янка БояноваМека корицаФормат: 133х194 мм80 странициЦветно издание..

Дневникът на един мопс Мопс има талант Дневникът на един мопс Мопс има талант

Дневникът на един мопс Мопс има талант

12.00 лв. Без данък: 12.00 лв.

За поредицатаКнигите от поредицата „Мога да чета“ успешно насърчават четенето – самостоятелно или с помощта на възрастен, у дома или в училище, в извънкласни дейности или в библиотеката. С тези кратки, забавни истории с весели цветни илюстрации четенето е истинско удоволствие.Поредицата се отличава с достъпен и богат език и е оформена с едър шрифт. За книгатаЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАЙ-СЛАДКИЯ МОПСНА ПЛАНЕТАТА!ИМЕ: Барон фон БалонПРЯКОР: БубуХАРЕСВАМ: скейтборд,мода и моя човек — БелаНЕ ХАРЕСВАМ: котката Дукеса и катерицата Жълуд.Бела организира ШОУ ЗА ТАЛАНТИ ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ! Бубу няма търпение да удиви публиката с каскадите си на скейтборд и елегантния си костюм. Но друг изпълнител също има впечатляващи умения. Има ли място за ДВЕ ЗВЕЗДИ в един спектакъл?Търсете още приключения на Бубу! Дневникът на един Мопс 1 Готиви за излитанеДневникът на един Мопс 2 Кучешки студДневникът на един Мопс 3 Подай лапа смело за доброто делоВъзраст: 5+Автор: Кайла МейИлюстратор: Кайла МейПревод: Не..

Дневникът на един мопс Подай лапа смело за доброто дело Дневникът на един мопс Подай лапа смело за доброто дело

Дневникът на един мопс Подай лапа смело за доброто дело

12.00 лв. Без данък: 12.00 лв.

За поредицатаКнигите от поредицата „Мога да чета“ успешно насърчават четенето  – самостоятелно или с помощта на възрастен, у дома или в училище, в извънкласни дейности или в библиотеката. С тези кратки, забавни истории с весели цветни илюстрации четенето е истинско удоволствие.Поредицата се отличава с достъпен и богат език и е оформена с едър шрифт.За книгатаЗапознайте се с най-сладкия мопс на планетата!ИМЕ: Барон фон БалонПРЯКОР: БубуХАРЕСВАМ: мода, фъстъчено масло, и моя човек – БелаНЕ ХАРЕСВАМ: котета, които са по-сладки от мен, а също и ВОДА.Когато местният ПРИЮТ ЗА ЖИВОТНИ не може да си позволи нови играчки, Бубу и Бела решават да помогнат. Но как да съберат парите за играчките? Бела има идея: КЪПАНЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ! Може ли Бубу да бъде смел и да се намокри, ако е за добра кауза?Търсете още приключения на Бубу!Дневникът на един Мопс 1 Готови за излитанеДневникът на един Мопс 2 Кучешки студВъзраст: 5+Автор: Кайла МейИлюстратор: Кайла МейПревод: Ненко ГеновРедактор: Янка Бо..

Заек и Мечка, Вредител в нашата обител (втора книга) Заек и Мечка, Вредител в нашата обител (втора книга)

Заек и Мечка, Вредител в нашата обител (втора книга)

24.00 лв. Без данък: 24.00 лв.

Джулиън Гоф и Джим Фийлд, талантлив писателски тандем, ни представят очарователна и хумористична поредица за заек и мечка, които научават важността на споделянето и приятелството. В тази увлекателна история нашите космати приятели откриват, че светът е много по-приятен, когато го изследват заедно.Започвайки със сърдит заек, който търси спокойствие и тишина, историята бързо се превръща в приключение, което надхвърля най-смелите им мечти. Когато поредица от силни трясъци отекват през гората, заекът осъзнава, че трябва да предприеме действия. Неговата спътница, мечката, високо горе в дървото, може просто да има отговора, от който се нуждаят.Тази възхитителна приказка не само подчертава значението на приятелството, но също така учи децата на ценни житейски уроци за мъдростта и това как понякога да бъдеш истински шумен може да доведе до незабравими преживявания. Подходяща за деца на възраст между 4 и 10 години, тази книга предлага перфектната комбинация от смях, приключения и топлина, която..

Заек и Мечка, Заешки вредни навици дребни (първа книга) Заек и Мечка, Заешки вредни навици дребни (първа книга)

Заек и Мечка, Заешки вредни навици дребни (първа книга)

24.00 лв. Без данък: 24.00 лв.

Пригответе се за едно весело приключение с любимите герои на Джулиан Гоф и Джим Фийлд - заек, мечка и вълк, които се впускат в свят, пълен с изненади, приятелство и дори малко магия. Докато тези очарователни същества се ориентират в предизвикателствата на живота, те научават, че истинското щастие идва от споделянето на опит с онези, на които държат.В тази завладяваща история една зимна сутрин мечката се събужда по-рано от зимния си сън и решава да построи снежен човек. Заекът, който винаги иска да впечатли приятелите си, се заема със задачата да създаде по-добър снежен човек. Но когато лавина заплашва да разруши творенията им, Заекът разбира колко е важно да има приятел до себе си.Прегърнете духа на другарството, докато следвате тримата герои в техните приключения, изпълнени със смях, напрежение и неочаквани обрати. Тази възхитителна история за приятелство, гравитация и... съвсем мъничко ако е идеална за деца на възраст между 4 и 10 години и гарантирано ще ги държи ангажирани от начало..

Заек и Мечка, Летяща закуска в атака се впуска (трета книга) Заек и Мечка, Летяща закуска в атака се впуска (трета книга)

Заек и Мечка, Летяща закуска в атака се впуска (трета книга)

18.00 лв. Без данък: 18.00 лв.

Потопете се в оживения свят на Джулиан Гоф и Джим Фийлд, където заек, мечка и мистериозен обект се впускат в лятно приключение, изпълнено с интриги, смях и ценни уроци за приятелството и приемането. Докато нашите космати приятели се ориентират в тази необичайна ситуация, те откриват, че истинската радост идва от споделянето на опит с онези, на които държат.В един спокоен летен ден мистериозен предмет пада в езерото близо до дома на Заека и Мечката. Дали това е малка пухкава сова или огромно гладно чудовище? Заекът, убеден, че може да разреши тази мистерия, се впуска в опасно търсене, за да разкрие истината. Но когато ситуацията излиза извън контрол, той осъзнава, че има нужда от помощ.Присъединете се към Заека, Мечката и техния неочакван спътник в това вълнуващо лятно приключение, докато те разкриват мистерията зад странното събитие и научават важността на приятелството, приемането и това как да превърнат боровинковото ако в нещо наистина специално. Тази възхитителна история за приятел..

Показани 1 от 15 | 18 (2 Страници)