А като Антарктида Поглед от другата страна

А като Антарктида Поглед от другата страна

  • Код на продукта: 801
  • Наличност: В наличност
  • 36.00 лв.

  • Без данък: 36.00 лв.
Бърза поръчка

Най-малко познатият континент, който е открит от хората последен. Празен континент, който принадлежи на всички и където можем да живеем с по-малко неща, отколкото имаме у дома. Сцена на различни истории, утвърждаващи вечното човешко желание да опознаваме и преодоляваме собствените си възможности. Днес Антарктида повдига тревожни въпроси за това дали светът около нас се променя или нашето виждане за него се променя. Уникално илюстрираната книга за малки и големи читатели показва какво се случва, когато погледнем на всичко от друг ъгъл. Няма много места по света, където човек да не е бил преди. Сякаш вече няма какво да се открива. И това е най-голямото предизвикателство – да открием света отново и то по начин, по който не сме го виждали досега. Да се научим да се наслаждаваме на неговото богатство и разнообразие, за да не оставим след себе си екологична катастрофа, да остане очарователно място и след хиляда години и да прехранва тези, които ще бъдат тук и след нас.

Давид Бьом е и съавтор на наградените книги „Глава в главата“, „Как да направим галерия“, „Град за всеки“, както и на комикса „Мълчанието на хипопотама“.

„А като Антарктида“ получава наградата на чешките учители (SUK – Всички четем), Златна лента на IBBY за най-добра книга на годината, както и наградата Magnesia Litera за най-добра чешка книга за деца и юноши. Немското издание получава престижната награда Deutscher Jugendliteraturpreis.


Изданието е осъществено с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Чешката република и с подкрепата на Чешки център София.


Възраст: 8+

Автор: Давид Бьом

Илюстратор: Давид Бьом

Графичен дизайн: Щепан Маловец

Превод: Росина Кокудева

Редактор: Яна Боянова

Твърда корица

Формат: 240 x 320 x 17mm

76 страници

Цветно издание

Година на издаване: 2023